Webcontent toevoegen

Pan & Zoom en Web Content

Het toevoegen van webcontent kan wellicht handig zijn in je project als je wilt linken naar een website. Hetzij als referentie, hetzij omdat je al een website hebt en zaken niet dubbelop wilt doen. Overigens moet je dan wel een internet verbinding hebben om het te kunnen bekijken, deze overlay is niet zo geschikt als je iPad alleen maar wifi heeft en je staat ergens op een beurs zonder (gratis) wifi.

Video’tje kijken?

De video hieronder behandelt eerst pan & zoom en pas vanaf minuut 5:30 web content.

Links

http://helpx.adobe.com/digital-publishing-suite/help/web-content-overlays.html Over het invoegen van webcontent op je folio. Dit kan ook een URL zijn!

 

Y. Bruin

Even in het kort:

  • Een rechthoek tekenen met het rectangle frame tool (dit is het rechthoek met een kruis er in)
  • Dan bij de Folio Overlays kiezen voor webcontent. Daar kun je verwijzen naar een URL.
  • Vink wel autoplay aan want anders blijft de voorvertoning leeg. Zet de autoplay op een kleine delay van bijvoorbeeld 0.125 zodat de rest van de folio netjes kan laden en de video niet meteen begint te spelen.
  • Youtube kun je ook linken maar dat toont niet goed op de desktop preview. Je zult dit dus echt op een iPad moeten testen.
  • Zorg er voor dat de link naar youtube de volledige is, inclusief het https://. Gebruik hiervoor de linkĀ  bovenin de balk van de browser en niet een van de embed opties welke onder de video staan!