Een slideshow toevoegen

Een slideshow toevoegen

Een slideshow is een serie afbeeldingen. Deze kun je gebruiken om je portfolio mee te verbeteren of om op een beperkte ruimte toch een aantal grote afbeeldingen te laten zien. Let op: een slideshow is niet per se gebruiksvriendelijk! Meestal kijkt een bezoeker naar de eerste afbeelding en soms naar de tweede afbeelding maar daarna houdt het op. Bedenk dus goed van te voren waar je deze slideshow wilt zetten. Het kan vaak beter zijn om de slideshow niet de gehele bovenkant van je website te laten domineren.

Video’tje kijken?

 

Links

http://tv.adobe.com/watch/learn-digital-publishing-suite-single-edition/creating-your-single-edition-folio/ : over het maken van een slideshow. Bekijk de video vanaf minuut 5 tot minuut 8:30.

Y. Bruin

Qua voorbereiding moet je een serie afbeeldingen hebben die precies even groot zijn (breedte en hoogte). Gebruik Photoshop of Illustrator bijvoorbeeld om dit voor elkaar te krijgen. Bij voorkeur zijn de afbeeldingen al op de goede grootte voor je document.

  • Plaats de afbeeldingen in je document.
  • Gebruik eventueel de align-tool om de afbeeldingen netjes horizontaal en verticaal op elkaar te plaatsen.
  • zorg dat alle afbeeldingen geselecteerd zijn en dit ook blijven!
  • Open het Object State panel via Window > Interactive > Object States en kies voor New state in de fly-out.
    window-object-states
    new-state
  • InDesign maakt dan automatisch een multistate object van je afbeeldingen.
  • Tot slot kun je nu via het Folio Overlays panel de optie slideshow selecteren. Mocht je het multi state object nog steeds geselecteerd hebben dan zal dit automatisch al openen.

Web Content, Pan & Zoom, Scrollable Frame

Links

http://tv.adobe.com/watch/learn-digital-publishing-suite-single-edition/creating-your-single-edition-folio/ : over het toepassen van pan&zoom. Bekijk de video vanaf minuut 9:00 tot het einde.

http://helpx.adobe.com/digital-publishing-suite/help/web-content-overlays.html Over het invoegen van webcontent op je folio. Dit kan ook een URL zijn! Overigens moet je dan wel een internet verbinding hebben om het te kunnen bekijken, deze overlay is niet zo geschikt als je iPad alleen maar wifi heeft en je staat ergens op een beurs zonder (gratis) wifi.