Nervous Systems

Door Jessica Rosenkrantz van Nervous Systems.

Zij heeft een designstudio samen met haar partner. Jessica heeft architectuur en biologie aan de universiteit gestudeerd en haar partner wiskunde. Ze schrijven zelf hun software om hun producten 3D te kunnen printen. Tevens kun je, wanneer je hun shop bezoekt, met behulp van hun software zelf je juwelen ontwerpen. De combinatie natuur en architectuur levert mooie lampen en juwelen op, waar zij hun inkomsten uit halen. Zie http://www.n-e-r-v-o-u-s.com/shop/

Radiolaria necklace

image

image

Maar de lezing ging over 3D geprinte kleding. En dat was ge-wel-dig!

In de lezing werd uitgebreid ingegaan op het proces om een jurk te maken. Het ideale idee was om een jurk te maken die (in theorie) zelf thuis zou kunnen printen. Deze jurk zou dan wel opgevouwd geprint moeten worden omdat 3D printers nog niet groot genoeg zijn om een hangende jurk te printen. Met behulp van geschakelde driehoekjes in diverse maten kan een jurk, in opgevouwen toestand, geprint worden. Ook hiervoor hebben de eigenaren van Nervous Systems zelf de software geschreven.

Naast dit project is er gewerkt aan een wat makkelijkere toepassing: zooltjes voor Nike trimschoenen. Zij hebben eerst onderzoek gedaan naar hoe trimmers lopen (voorop de voet, halverwege etc) en op basis hiervan zijn er 3 verschillende zooltjes ontwikkeld. In april 2016 zullen de zooltjes de verkoop in gaan.
image