Content inventarisatie

Nadat u een opsomming van zaken hebt kunt u aan de slag met een content inventarisatie. Hierbij gaat het erom dat u per pagina kijkt wat er nodig is.

De inventarisatie van de content brengt een hoop werk met zich mee. Alle content (dus ook formulieren, foto’s, video’s, metadata, downloads, audio, enzovoort) maak je tijdens een inventarisatie inzichtelijk. Hierbij geef je per pagina aan met welk type content je te maken hebt (artikel, formulier, blog, etc.) het content format (tekst, beeld, video, etc.) en je brengt enkele beheergerelateerde zaken in kaart zoals de eigenaar van de content, de plek waar de content is opgeslagen en wat de updatefrequentie is. Het beste kun je dit doen in een spreadsheet. Wat vaak handig is om in deze spreadsheet ook te noteren is enkele websitestatistieken zoals page views. Op die manier krijg je inzicht in de populariteit van de pagina’s. Zie je pagina’s die niet in de analytics verschijnen? Zoek dan uit waarom dit zo is. Is het een technisch probleempje of is de content op die pagina gewoon niet relevant?

De websitestatistieken geven je ook inzicht in de zoekwoorden waarmee bezoekers op de betreffende pagina terecht komen. Noteer deze om later in het proces te kunnen analyseren in hoeverre deze aansluiten bij de content van de pagina.

Bron: http://www.sabelcommunicatie.nl/publicaties/content-audit-een-goede-start-van-het-reviewproces/

U zult dus een selectie moeten maken met betrekking tot welke content direct zichtbaar moet zijn en voor welke content iemand bereid is om een klik te maken. In de bovenstaande quote wordt ook genoemd dat u moet aangeven wie de eigenaar van de content gaat zijn. Het zou een optie kunnen zijn om een blog / shoutbox op te nemen in uw website waarbij het publiek zelf het een en ander kan posten. Dit zou passend zijn voor een humanistische bezoeker.